Uporaba piškotkov na spletnem mestu Pokojninske družbe A, d.d.

Da bi uporabnikom spletnega mesta Pokojninske družbe A, d.d., ki zajema domeni pokojninskad-a.si in mojaapokojnina.pokojninskad-a.si, zagotovili čim boljšo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo, varnost ter nemoteno delovanje uporabljamo piškotke. 

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik in nam omogočajo primerjavo statistike obiska spletnega mesta (štetje uporabnikov), ki nam med drugim povedo, katere vsebine so na strani bolj obiskane in omogočajo uporabo spletnih obrazcev. Na podlagi statistike spletnega mesta skrbimo, da naše spletno mesto vsebuje za zavarovance pomembne informacije in da je oblikovanje strani prijazno napravam, prek katerih uporabniki obiskujejo spletno stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto Pokojninske družbe A, d.d.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in njegovo uporabo. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, kot je na primer spletni obrazec za sklenitev individualnega ali kolektivnega zavarovanja, naročilo informativnega izračuna dodatne pokojnine ali oddajo vprašanj prek kontaktnega obrazca na strani »Kontakti«. Za namestitev obveznih piškotkov ne potrebujemo vašega izrecnega soglasja.  

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletnega mesta, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo zgolj za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z uporabo spletnega mesta Pokojninske družbe A, d.d.se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si zapomnijo tudi individualne spremembe velikosti pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagajate sami. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z uporabo spletnega mesta Pokojninske družbe A, d.d. se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Analitični piškotki oz. piškotki tretjih oseb

Za namen oglasov in za optimizacijo marketinške komunikacije lahko Pokojninska družba A, d.d. kot oglaševalce uporablja tretje osebe. Tretje osebe kot oglaševalci uporabljajo piškotke za merjenje učinkovitosti oglasov in za prilagoditev oglaševalske vsebine. Pokojninska družba A, d.d., za optimizacijo svojega tržnega komuniciranja na svojih spletnih straneh uporablja analitično programsko opremo Google Analytics, ki uporablja piškotke za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji). To omogoča sledenje spletnega vedenja; in sicer se na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja (geografska lokacija), čas obiska in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih.

Pokojninska družba A, d. d. prav tako uporablja program za ponovno trženje Google AdWords oz. funkcije za ponovno trženje s storitvijo Google Analytics, poročanje o prikazih v Google Prikaznem omrežju, poročanje storitve Google Analytics o demografskih kategorijah in zanimanjih, ki od storitve Google Analytics zahtevajo zbiranje podatkov v oglaševalske namene (vključno z zbiranjem podatkov prek oglasnih piškotkov in identifikatorjev).

Namen teh funkcij je uporabnikom naše spletne strani in ostalim uporabnikom s podobnimi zanimanji na osnovi njihovega obnašanja na spletu ponuditi ciljne produkte in predstaviti oglase z vsebino, ki temelji na njihovih zanimanjih. Produkti in oglasi se prikažejo, ko si uporabnik ogleduje druge spletne strani v omrežju Google ali uporabljajo funkcijo iskanja v iskalniku Google. Ko se na teh spletnih straneh prikažejo naši oglasi, prejmemo informacije o obisku spletne strani, npr. kako pogosto so si obiskovalci ogledali naše oglase, število klikov in obiskov določenega oglasa ter katera vsebina je bila priklicala po kliku na oglas na naši spletni strani. Osnovo za oglaševanje na podlagi zanimanj predstavlja analiza obnašanja uporabnikov na spletu.Ti podatki se zbirajo preko sledilnih piškotkov. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki.

Z uporabo spletnega mesta Pokojninske družbe A, d.d. se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Spletno mesto pokojninskad-a.si in mojaapokojnina.pokojninskad-a.si uporabljata naslednje piškotke:

Ime piškotka

Namen

Trajanje piškotka

Podjetje

18faa2f484540686d28aaae66b180ce3

Delovanje obrazcev

Čas trajanja seje

Pokojninska družba A, d.d.

joomla_user_state

Prijava v urejevalnik

Čas trajanja seje

Pokojninska družba A, d.d.

quickMenuHidden

Skrivanje stranskega menija

Čas trajanja seje

Pokojninska družba A, d.d.

plg_system_eprivacy

Nastavitve piškotkov

1 mesec

Pokojninska družba A, d.d.

_ga

Spletna analitika

2 leti

Google Analytics

_gat

Spletna analitika

1 dan

Google Analytics

_gid

Spletna analitika

1 dan

Google Analytics

LOGIN_USERNAME_COOKIE

Prijava v spletni račun

Čas trajanja seje

Pokojninska družba A, d.d.

ORA_WWV_APP_112

Prijava v spletni račun

Čas trajanja seje

Pokojninska družba A, d.d.


Nastavitve piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.