Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje

Predstavlja najbolj ugodno obliko nagrajevanja zaposlenih in je eden ključnih elementov kadrovske politike družbeno odgovornih delodajalcev.

Ključne lastnosti:

  • Davčna olajšava;
  • Nizki stroški;
  • Različne možnosti financiranja;
  • Hitra in enostavna uvedba (tudi na daljavo).

Edinstvena davčna olajšava

Vplačila s strani delodajalca so oproščena vseh prispevkov in dajatev. Dodatno se ne štejejo kot boniteta zaposlenega, delodajalcu pa se upoštevajo pri znižanje osnove za obračun davka od dohodkov pravnih oseb.

Različne možnosti financiranja 

Delodajalec se samostojno odloči kakšen pokojninski načrt želi omogočiti svojim zaposlenim in kakšno višino premije dodatnega pokojninskega zavarovanja bo financiral. Višina vplačil se lahko določi v odstotku plače zaposlenega (npr. 4% bruto plače) ali v nominalnem znesku (npr. 100 evrov mesečno).* Preverite potek oblikovanja pokojninskega načrta na povezavi

Investiranje in izplačilo prihrankov 

Vsak zaposleni ima svoj varčevalni račun na katerem se plemenitijo prihranki v izbranem skladu (več o skladih na povezavi). Ko se zaposleni upokoji začne iz prihrankov prejemati dodatno pokojnino vsak mesec do konca življenja. Do upokojitve se prihranki v primeru smrti dedujejo, kot se lahko deduje tudi dodatna pokojnina. Več o izplačilu prihrankov na povezavi.

Zaupajo nam že številni

Upravljanje pokojninskih načrtov so nam zaupala že številna podjetja, kot so: Lek, Petrol, Mercator, Hofer, SKB Banka, Talum, SIJ Skupina, in številni drugi. Danes upravljamo že več kot 350 milijonov evrov za 55.000 zaposlenih, več kot 2.600 upokojencev pa že vsak mesec prejema našo dodatno pokojnino. 

Izračunajte koliko dodatne pokojnine lahko privarčujete in za koliko si znižate dohodnino s pomočjo spletnega izračuna oziroma mobilne aplikacije ePokojnina.

* Minimalna premija znaša 28,50 evrov mesečno, maksimalna upravičena do davčne olajšave pa 5,844% bruto plače zaposlenega (letno ne več kot 2.819 evrov). Delodajalec lahko financira tudi premijo nad višino davčne olajšave. 

Pogoji varčevanja - Povezava

Potek oblikovanja kolektivnega pokojninskega načrta - Povezava

Primer različnih načinov financiranja premije dodatnega pokojninskega zavarovanja - Dokument

Pokojninski načrt kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja - PNA-01ŽC

Pogosta vprašanja - Varčevanje

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja

Aktualne objave

Z varčevanjem do nižje dohodnine (Dnevnik, 21.11.2021)

 

Pandemija in farmacija (Točka preloma RTV SLO 21.10.2021) 

Finančni trgi in nepremičnine (Točka preloma RTV SLO 7.10.2021). 

Več objav