Zakaj varčevanje za pokojnino?

Dodatno pokojninsko zavarovanje predstavlja namensko varčevanje za pokojnino in je primerno za vse generacije zaposlenih. Zaradi vedno nižjih javnih pokojnin bo za ohranitev našega življenjskega standarda zelo pomembno, da se glede prihodnosti ne zanašamo le na državo.

Ključne lastnosti dodatnega pokojninskega zavarovanja:

  • Edina oblika pokojninskega varčevanja z davčno olajšavo;
  • Lahko varčujemo samostojno ali preko podjetja;
  • Pestra izbira skladov;
  • Dedovanje prihrankov v primeru smrti;
  • Možnost spletne sklenitve;

Z vplačili pokojninskega varčevanja si tekom svoje delavne dobe vplačujemo sredstva na posebni varčevalni račun iz katerega ob upokojitvi začnemo prejemati dodatno pokojninsko rento. V vmesnem času so prihranki skrbno investirane v naložbe s čimer je zagotovljena njihova dolgoročna rast. V primeru smrti pred upokojitvijo se prihranki dedujejo s čimer poskrbimo tudi za svojce v primeru najhujšega.

Pokojninsko zavarovanje je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo.

Država spodbuja pokojninsko varčevanje s posebno davčno olajšavo. Zaposleni se lahko vključi v kolektivno zavarovanje prek delodajalca pri katerem premije v celoti oziroma delno financira delodajalec oziroma se vključi v individualno zavarovanje pri katerem samostojno financira premije. Več o davčni olajšavi na povezavi. Zelo enostavna je tudi sklenitev varčevanja, saj lahko začnemo varčevati le z nekaj kliki in vse uredimo na daljavo.

Pokojninsko varčevanje za lepšo prihodnost

Več kot pol milijona Slovencev že dodatno varčuje za pokojnino

V Sloveniji obstaja dodatno pokojninsko zavarovanje že od leta 2001 in do danes je vključenih v namensko varčevanje za pokojnino že več kot 560.000 zaposlenih, ki so za dodatno pokojnino privarčevali že več kot 2,6 milijardi evrov. Vedno več je tudi zaposlenih, ki ob upokojitvi poleg javne pokojnine prejemajo še dodatno pokojnino s katero si občutno izboljšajo svojo kvaliteto življenja. V nekaterih zahodnih državah so dodatne pokojnine že višje kot javne, zato je toliko pomembneje, da začnemo varčevati za pokojnino čim prej in si zagotovimo že danes brezskrbno prihodnost.