Izkoristite davčno olajšavo dodatnega pokojninskega zavarovanja 

Država spodbuja dodatno pokojninsko zavarovanje s posebno davčno olajšavo, ki je ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Izkoristite davčno olajšavo v celoti z doplačilom premije.

Kolektivni zavarovanci - Doplačilo premije se splača

Vsi zaposleni, ki ste vključeni v kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje in vam delodajalec ne plačuje premije do maksimalne višine davčne olajšave (5,84% bruto plače in letno ne več kot 2.819 evrov), lahko samostojno doplačate premijo do maksimalne višine davčne olajšave in s tem tudi sami izkoristite olajšavo v celoti.

Doplačilo premije lahko zaposleni izvede samostojno z nakazilom na tekoči račun IBAN SI56 0291-3025-5416-568, Referenca SI00 87vaša davčna številka, koda namena CBFF. 

Tudi samostojno lahko izkoristite davčno olajšavo 

Če vam delodajalec ne omogoča vključitve v kolektivni pokojninski načrt oz. če varčujete individualno lahko tudi v tem primeru izkoristite davčno olajšavo saj se pri individualnem varčevanju vsa vplačila  do višine 5,84% bruto plače (skupaj ne več kot 2.819 evrov letno) upoštevajo pri znižanju dohodninske osnove (podobno kot olajšava za vzdrževane družinske člane - otroke) in tako si lahko z dodatnim pokojninskim zavarovanjem znižate dohodnino. Doplačilo premije izvedete samostojno z nakazilom na tekoči račun IBAN SI56 0291-3025-5416-568, Referenca SI00 86vaša davčna številka, koda namena CBFF. 

Tudi letos omogočamo individualno plačilo premije dodatnega pokojninskega zavarovanja na obroke z Diners Club kartico s katero lahko izkoristite davčno olajšavo še letos, premijo pa plačate na obroke naslednje leto. Več o možnosti akcije in individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja na povezavi.

Dodatno pokojninsko zavarovanje davčna olajšava

Izračunajte si koliko premije dodatnega pokojninskega zavarovanja lahko še doplačate in koliko davčne olajšave lahko izkoristite s pomočjo spletnega izračuna oziroma mobilne aplikacije ePokojnina.

Primer izpolnjenega plačilnega naloga na povezavi

Dodatne informacije in sklenitev:

e - mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

telefon: +386 (0)1 230 77 21