Izkoristite davčno olajšavo dodatnega pokojninskega zavarovanja 

Država spodbuja dodatno pokojninsko zavarovanje s posebno davčno olajšavo, ki je ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Izkoristite davčno olajšavo v celoti z doplačilom premije do konca leta.

Kolektivni zavarovanci - Doplačilo premije se splača

Vsi zaposleni, ki ste vključeni v kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje in vam delodajalec ne plačuje premije do maksimalne višine davčne olajšave (5,84% bruto plače in letno ne več kot 2.819 evrov), lahko samostojno doplačate premijo do maksimalne višine davčne olajšave in s tem tudi sami izkoristite olajšavo v celoti.

Doplačilo premije lahko zaposleni izvede samostojno z nakazilom na tekoči račun IBAN SI56 0291-3025-5416-568, Referenca SI00 87vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer izpolnjenega plačilnega naloga za doplačilo na kolektivno polico lahko najdete spodaj.

Tudi samostojno lahko izkoristite davčno olajšavo 

Če vam delodajalec ne omogoča vključitve v kolektivni pokojninski načrt oz. če varčujete individualno lahko tudi v tem primeru izkoristite davčno olajšavo saj se pri individualnem varčevanju vsa vplačila  do višine 5,84% bruto plače (skupaj ne več kot 2.819 evrov letno) upoštevajo pri znižanju dohodninske osnove (podobno kot olajšava za vzdrževane družinske člane - otroke) in tako si lahko z dodatnim pokojninskim zavarovanjem znižate dohodnino. Doplačilo premije izvedete samostojno z nakazilom na tekoči račun IBAN SI56 0291-3025-5416-568, Referenca SI00 86vaša davčna številka, koda namena CBFF (primer plačilnega naloga za individualno doplačilo). 

Tudi letos omogočamo individualno plačilo premije dodatnega pokojninskega zavarovanja na obroke z Diners Club kartico s katero lahko izkoristite davčno olajšavo še letos, premijo pa plačate na obroke naslednje leto. Več o možnosti akcije in individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja na povezavi.

Dodatno pokojninsko zavarovanje davčna olajšava

Izračunajte si koliko premije dodatnega pokojninskega zavarovanja lahko še doplačate in koliko davčne olajšave lahko izkoristite s pomočjo spletnega izračuna oziroma mobilne aplikacije ePokojnina.

Dodatne informacije in sklenitev:

e - mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

telefon: +386 (0)1 230 77 21