Zakaj bi delali, če se lahko upokojimo? Odklenimo potencial starejših.


V ponedeljek, 8.10.2018 organizira Pokojninska družba A, d.d. že dvanajsto tradicionalno konferenco katere osrednja tema bo, kako odkleniti potencial starejših.

Zmanjkuje nam zaposlenih, je pogost stavek, ki ga v zadnjih mesecih slišimo iz ust številnih direktorjev, ki se za zaposlenimi ozirajo na vse konce, tudi čez meje. Kljub temu imamo v Sloveniji številne starejše, ki bi z veseljem delali oziroma ostali dalj časa delovno aktivni, vendar tega ne storijo. Slovenija ima med vsemi državami OECD eno najnižjih stopenj delovne aktivnosti zaposlenih v starosti od 55 do 64 let, ki znaša le 35% in je 20% nižja od povprečja. Pomeni, da imamo v Sloveniji velik potencial v t.i. generaciji 50+, ki bo zaradi demografskih sprememb v prihodnje še toliko pomembnejša.   

Osrednja gostja izr. prof. dr. Eva Boštjančič, vodja katedre za psihologijo dela in organizacije Filozofske fakultete v Ljubljani, bo spregovorila o stereotipih in resnicah o starejših zaposlenih, njihovih prednostih in kaj morajo podjetja storiti za razvoj in krepitev njihovih kompetenc ter prilagoditev delovnih mest, da bodo odklenila njihov potencial.

Predavanju bo sledila okrogla miza na kateri bodo vodilni kadrovski strokovnjaki domačih in tujih podjetji razkrili svoje dobre prakse, s katerimi že danes odklepajo potencial starejših zaposlenih.

Posebno presenečenje – simulator staranja, ki nas preslika v prihodnost v kožo povprečnega 80 letnika in nam omogoča na lastni koži občutiti, kako se bomo počutili v prihodnje. Simulator bodo lahko preizkusili tudi udeleženci.

Srečanje bo potekalo v Grand hotelu Union v Ljubljani od 11:00 do 12:30 ure. Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 01 230 77 21. Za udeležence bo zagotovljeno brezplačno parkiranje v PH Trdinova. Podroben program sledi tekom meseca.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost