Po zadnji raziskavi ameriškega finančnega portala Bankrate.com trije od štirih odraslih Američanov obžalujejo svoja pretekla dejanja na področju financ. Na prvem mestu je obžalovanje, da niso začeli varčevati za pokojnino dovolj zgodaj, na drugem, da si niso ustvarili dovolj velikega fonda za nujne primere in na tretjem, da so si nakopičili prevelike dolgove zaradi uporabe kreditnih kartic.

Prepozni začetek varčevanja za pokojnino najbolj obžalujejo pripadniki tako imenovane »baby boom« generacije, v katero spadajo rojeni med leti 1946 in 1964, ki so danes že upokojeni oziroma se približujejo upokojitvi. Mlajši pripadniki generacije tako imenovanih »milenijcev« pa najbolj obžalujejo, da so se preveč zadolžili za svoj študij.

Da tudi sami ne bomo v starejših letih obžalovali, da nismo prej začeli varčevati za pokojnino oziroma da nismo varčevali z dovolj visoko premijo, da bi nam zagotovila dostojne prihodke ob upokojitvi, vabimo vse zavarovance k obisku spletnega računa, prek katerega lahko vsak preveri koliko je že privarčeval za dodatno pokojnino in koliko bo še privarčeval do upokojitve. Dostop do spletnega računa na povezavi.    

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost