V ponedeljek, 8.10.2018 organizira Pokojninska družba A, d.d. že dvanajsto tradicionalno konferenco katere osrednja tema bo, kako odkleniti potencial starejših.

Zmanjkuje nam zaposlenih, je pogost stavek, ki ga v zadnjih mesecih slišimo iz ust številnih direktorjev, ki se za zaposlenimi ozirajo na vse konce, tudi čez meje. Kljub temu imamo v Sloveniji številne starejše, ki bi z veseljem delali oziroma ostali dalj časa delovno aktivni, vendar tega ne storijo. Slovenija ima med vsemi državami OECD eno najnižjih stopenj delovne aktivnosti zaposlenih v starosti od 55 do 64 let, ki znaša le 35% in je 20% nižja od povprečja. Pomeni, da imamo v Sloveniji velik potencial v t.i. generaciji 50+, ki bo zaradi demografskih sprememb v prihodnje še toliko pomembnejša.  

Program konference:

 • (11:00 – 11:15) Pozdravni nagovor in predstavitev poslovanja Pokojninske družbe A, d.d.
  Karmen Dietner, predsednica uprave in Blaž Hribar, član uprave, Pokojninska družba A, d.d. 
 • (11:15 – 11:45) Stereotipi in resnice o starejših zaposlenih, njihove prednosti in kaj morajo podjetja storiti za razvoj in krepitev njihovih kompetenc.
  izr. prof. dr. Eva Boštjančič, vodja katedre za psihologijo dela in organizacije Filozofske fakultete v Ljubljani 
 • (11:45 – 12:30) Okrogla miza »Kako v Sloveniji že odklepamo potencial starejših«
  Sodelujoči na okrogli mizi, ki bodo predstavili primere dobrih praks:


  Samo Roš, član uprave in direktor Kadrov, Lek d.d.
  Nina Potisek, direktorica Procesne podpore, direktorica Ravnanja s človeškimi viri, Petrol d.d.
  Irena Kuntarič Hribar, direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, preživninskega in invalidskega sklada Republike Slovenije
  Eva Boštjančič, vodja katedre za psihologijo dela in organizacije Filozofske fakultete v Ljubljani
  Cvetka Stenko, bivša vodja računovodstva, GP Trojane d.o.o.

  Okroglo mizo bo moderiral Matic Vošnjak, partner in direktor podjetja Competo d.o.o. 
 • Predstavitev simulatorja staranja, ki nas preslika v prihodnost in nam omogoča na lastni koži občutiti, kako se bomo počutili v naši starosti. Simulator bodo lahko preizkusili tudi udeleženci.
  Žiga Vižintin, svetovalec uprave, Pokojninska družba A, d.d. 
 • Prijetno druženje

Srečanje bo potekalo v Grand hotelu Union v Ljubljani. Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava najkasneje do 3.10.2018, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., po telefonu 01/230 77 21 ali pa prek spletnega obrazca na koncu strani. 

Vsem, ki ste se že prijavili, se zahvaljujemo za prijavo in vas obveščamo, da bo za vse udeležence zagotovljeno brezplačno parkiranje v PH Trdinova. Podrobnejše informacije glede dostopa lahko najdete na hrbtni strani Vabila na povezavi, utrinke iz lanskoletnega srečanja pa si lahko ogledate v galeriji.


S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d. 

Pripete datoteke
Download this file (Vabilo na konferenco.pdf)Vabilo na konferenco203 kB

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

 • Pokojninsko zavarovanje
 • Finančni trgi
 • Obvestila za javnost