Država spodbuja dodatno pokojninsko zavarovanje s posebno davčno olajšavo, ki je ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Izkoristite olajšavo v celoti z doplačilom premije do konca leta.

 

Kolektivni zavarovanci, ki ste vključeni v kolektivni pokojninski načrt in vam podjetje ne plačuje premije do maksimalne višine olajšave (5,84% vaše bruto plače in letno ne več kot 2.819 evrov) lahko samostojno doplačate premijo za celo leto in s tem tudi sami izkoristite olajšavo. Doplačilo premije izvedete z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291-3025-5416-568, referenca SI00 87vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi.

Individualni zavarovanci, ki varčujete samostojno, lahko prav tako izkoristite olajšavo in si do konca leta doplačate premijo do maksimalne višine olajšave. S tem boste v celoti izkoristili olajšavo in si znižali vašo dohodninsko osnovo. Tudi letos lahko v sklopu posebne akcije vplačate letno premijo na obroke z Diners Club kartico in tako izkoristite olajšavo letos, premijo pa plačate na obroke v naslednjem letu (podrobnosti akcije na povezavi). Doplačilo izvedete samostojno z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291-3025-5416-568, referenca SI00 86vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi.

Za podroben izračun koliko premije lahko še doplačate in za koliko si boste znižali dohodnino si lahko pomagate z mobilno aplikacijo ePokojnina, za konkretne izračune pa smo vam na voljo tudi na 01 230 77 28 oz. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Podrobneje glede vseh možnosti doplačila premije na povezavi.  

S spoštovanjem, 

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost