Za izkoristek posebne davčne olajšave, s katero država spodbuja varčevanje za dodatno pokojnino, je le še dober teden dni časa.


Kolektivni zavarovanci, ki varčujete prek podjetja lahko le še do konca leta izvedete doplačilo premije in tudi sami izkoristite davčno olajšavo za dodatno pokojninsko zavarovanje s katero si znižate dohodnino za leto 2018 (velja za zaposlene, ki jim podjetje ne plačuje premije v višini maksimalne olajšave 5,844% bruto plače). Doplačilo premije izvedete z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291-3025-5416-568, referenca SI00 87vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi.

Tudi individualni zavarovanci, ki varčujete samostojno, lahko prav tako izkoristite olajšavo in si do konca leta doplačate premijo do maksimalne višine olajšave. S tem boste v celoti izkoristili olajšavo in si znižali vašo dohodninsko osnovo. Tudi letos lahko v sklopu posebne akcije vplačate letno premijo na obroke z Diners Club kartico in tako izkoristite olajšavo letos, premijo pa plačate na obroke v naslednjem letu (podrobnosti akcije na povezavi). Doplačilo izvedete samostojno z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291-3025-5416-568, referenca SI00 86vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi.

Za upoštevanje doplačila pri znižanju dohodnine za letošnje leto moramo doplačilo prejeti na račun pokojninske družbe najkasneje do 31.12.2018. Podrobneje glede vseh možnosti doplačila na povezavi.   

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

 

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost