Vse zavarovance obveščamo, da vas obvestilo o stanju sredstev na osebnem računu že čaka v vašem spletnem računu v razdelku "Obvestila". Vsi, ki ste že registrirani in uporabljate spletni račun, lahko že dostopate do svojih obvestil, vse tiste, ki tega še niste storili, pa vabimo k registraciji, s katero boste pridobili uporabniško ime in geslo za dostop do spletnega računa. V pomoč pri vstopu in registraciji v spletni račun so vam na voljo enostavna navodila na povezavi.


 

Poslovanje skladov v letu 2018


Zajamčeni sklad družbe, v katerem varčuje večina naših zavarovancev, je v letu 2018 nadaljeval stabilno poslovanje in zabeležil +1,15 % donos. Skupni donos sklada od ustanovitve leta 2001 do konca 2018 znaša 105,3 % oziroma povprečno 4,2 % letno. Nova sklada tako imenovane naložbene politike življenjskega cikla sta zabeležila v letu 2018 negativen donos, -3,89 % na Uravnoteženem in -7,00 % na Delniškem skladu, ki sta posledica negativnih vplivov geopolitičnih tveganjih, kot sta trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko ter odvijajoči izstop Velike Britanije iz Evropske unije, na finančne trge. Ker je varčevanje v dinamičnih skladih, kot sta Delniški in Uravnoteženi, dolgoročno, velja izpostaviti, da kratkoročna negativna gibanja na finančnih trgih ne bi smela biti razlog za preplah.

Pokojninska družba A, d.d. je v preteklem poslovnem letu zbrala več kot 27 milijonov evrov vplačil, skupna sredstva v upravljanju znašajo 282 milijona evrov. Zaupa nam že več kot 49.500 zavarovancev, od katerih jih 2.100 vsak mesec prejema dodatno pokojnino.

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost