Država spodbuja dodatno pokojninsko zavarovanje s posebno davčno olajšavo, ki je ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Izkoristite olajšavo v celoti z doplačilom premije do konca leta in povečajte prihranke za svojo prihodnost.

 

Kolektivni zavarovanci, ki ste vključeni v pokojninski načrt in vam delodajalec ne plačuje premije do maksimalne višine olajšave (5,84 % vaše bruto plače in letno ne več kot 2.819 evrov), lahko sami doplačate premijo in s tem sami izkoristite davčno olajšavo. Doplačilo premije izvedete z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291 3025 5416 568, referenca SI00 87vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi. Doplačana premija se vam bo upoštevala pri znižanju dohodninske osnove, del doplačila boste dobili nazaj pri poračunu dohodnine oziroma se vam bo ustrezno znižala obveznost za doplačilo dohodnine, česar ne omogoča nobena druga oblika varčevanja.

Individualni zavarovanci, ki varčujete samostojno, lahko prav tako izkoristite olajšavo in si do konca leta doplačate premijo do maksimalne višine olajšave. S tem boste v celoti izkoristili olajšavo in si znižali vašo dohodninsko osnovo. Tudi letos lahko v sklopu posebne akcije vplačate letno premijo na obroke z Diners Club kartico in s tem izkoristite olajšavo letos, premijo pa plačate na obroke v naslednjem letu (podrobnosti akcije na povezavi). Doplačilo izvedete sami z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291 3025 5416 568, referenca SI00 86vaša davčna številka, koda namena CBFF. Primer plačilnega naloga na povezavi.

Za podroben izračun koliko premije lahko še doplačate in za koliko si boste znižali dohodnino si lahko pomagate z mobilno aplikacijo ePokojnina oziroma nas lahko kontaktirate na 01 230 77 28 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Več o davčni olajšavi dodatnega pokojninskega zavarovanja na povezavi.

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost