V Pokojninski družbi A, d.d. skrbno spremljamo aktualne razmere povezane z epidemijo koronavirusa (SARS-CoV-2). Dosledno upoštevamo priporočila in ukrepe pristojnih institucij in jim ustrezno prilagajamo izvajanje našega poslovanja.

Od 9. 3. 2020 izvajamo  vse storitve za stranke izključno preko telefona 01 230 77 28, pošte in elektronskih poti info@pokojninskad-a.si. Stanje na varčevalnih računih in vplačanih premijah je možno spremljati preko spletnega računa. Skladno z načrtom neprekinjenega poslovanja pa smo v ponedeljek, 16.3.2020 prilagodili delovne procese in te pričeli izvajati na daljavo. 

Svojim strankam sporočamo, da vsi delovni procesi potekajo nemoteno. Poleg situacije povezne z epidemijo, skrbno spremljamo tudi gibanja na finančnih trgih ter ustrezno upravljamo in obvladujemo vsa tveganja povezana s poslovanjem družbe in njenih skladov.

Vlagateljem na kapitalske trge svetujemo mirnost. Navkljub visoki nihajnosti je smiselno nadaljevati s postopnim varčevanjem za dolgoročne finančne cilje, kamor sodi tudi varčevanje za dodatno pokojnino. Osredotočiti se je potrebno na prvotne finančne cilje in čas po pandemiji. Strah ter panični odzivi v upravljanje premoženja ne sodijo. V preteklosti so se epidemije in pandemije sčasoma umirile in vsakdanje življenje se je vrnilo v bolj ali manj običajne tirnice. Tudi tokrat se bo.


Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost