Po zadnjih podatkih Ministrstva za delo je bilo konec lanskega leta vključenih v dodatno pokojninsko zavarovanje kar 560.722 zaposlenih. To predstavlja 62% delovno aktivnih in je največje število varčevalcev od uvedbe dodatnega pokojninskega zavarovanja leta 2001. To pomeni, da bo v prihodnje vsak drugi zaposleni poleg javne prejemal še dodatno pokojnino.  

V zadnjih letih stabilno rastejo tudi prihranki zaposlenih, ki so konec leta 2019 znašali že 2,62 milijarde evrov, kar predstavlja 12 % povečanje glede na lani. Povečala se je tudi povprečna mesečna premija, ki znaša za zaposlene, ki varčujejo pri pokojninskih družbah 77 eur mesečno, pri zavarovalnicah 58 eur mesečno, pri vzajemnih in krovnih pokojninskih skladih pa 39,7 eur mesečno. Dodatno pokojninsko zavarovanje postaja tako vedno pomembnejše pri zagotavljanju višje kakovosti življenja zaposlenih in pomemben del kadrovske politike uspešnih delodajalcev.   

Več o obsegu varčevanja za dodatno pokojnino in višini javnih pokojnin si lahko preberete v današnji objavi Časnika Finance na povezavi

S spoštovanjem, 

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost