Država spodbuja dodatno pokojninsko zavarovanje s posebno davčno olajšavo, ki je ne omogoča nobena druga oblika varčevanja. Izkoristite olajšavo v celoti z doplačilom premije do konca leta in povečajte prihranke za svojo prihodnost.

Kolektivni zavarovanci, ki ste vključeni v pokojninski načrt prek podjetja, ki vam ne plačuje premije do maksimalne višine olajšave (5,84 % vaše bruto plače in letno ne več kot 2.819 evrov), lahko sami doplačate premijo in s tem izkoristite davčno olajšavo. Doplačana premija se vam bo upoštevala pri znižanju dohodninske osnove in del doplačila boste dobili nazaj pri poračunu dohodnine oziroma se vam bo znižalo doplačilo dohodnine. Doplačilo premije izvedete z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291 3025 5416 568, referenca SI00 87vaša davčna številka (primer plačilnega naloga).

Individualni zavarovanci, ki varčujete samostojno, lahko prav tako izkoristite olajšavo in si do konca leta doplačate premijo do maksimalne višine olajšave. S tem boste v celoti izkoristili olajšavo in si znižali dohodninsko osnovo. Doplačilo izvedete sami z nakazilom na tekoči račun kritnega sklada IBAN SI56 0291 3025 5416 568, referenca SI00 86vaša davčna številka (primer plačilnega naloga). Tudi letos lahko v sklopu posebne akcije vplačate letno premijo na obroke s kartico Diners Club in s tem izkoristite olajšavo letos, premijo pa plačate na obroke v naslednjem letu (podrobnosti akcije).

Za podroben izračun koliko premije lahko še doplačate in za koliko si boste znižali dohodnino si lahko pomagate z mobilno aplikacijo ePokojnina oziroma nas lahko kontaktirate na 01 230 77 28 ali info@pokojninskad-a.si.

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost