Vse člane naših pokojninskih načrtov obveščamo, da vas potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja že čaka v vašem spletnem računu v razdelku "Obvestila". Vsi, ki ste že registrirani in uporabljate spletni račun, lahko že dostopate do svojih potrdil, vse tiste, ki tega še niste storili, pa vabimo k registraciji, s katero boste pridobili uporabniško ime in geslo za dostop do spletnega računa. V pomoč pri vstopu in registraciji v spletni račun so vam na voljo enostavna navodila na povezavi.

 

Poslovanje skladov v letu 2020

Zajamčeni sklad družbe, v katerem varčuje večina naših zavarovancev, je v letu 2020 nadaljeval stabilno poslovanje in zabeležil +2,76% donos. Posebej smo ponosni, da je naš zajamčeni sklad dosegel pozitiven donos že v prvi polovici leta in bil s tem edini zajamčeni pokojninski sklad v Sloveniji, ki je ostal v zelenih številkah ob polletju. Skupni donos sklada od ustanovitve leta 2001 do konca leta 2020 znaša 118,6% oziroma povprečno 4,1% letno. 

Uravnoteženi sklad je kljub velikim padcem na finančnih trgih v prvem delu leta na koncu leto končal s pozitivnim donosom v višini +0,94%, Delniški sklad pa je zabeležil rahlo negativen -0,48% donos. Ob tem velja izpostaviti, da je varčevanje v dinamičnih skladih, kot sta Delniški in Uravnoteženi, dolgoročno, zaradi česar so kratkoročna negativna gibanja pričakovana in ne smejo biti razlog za skrb. 

Skupna Sredstva v upravljanju naše družbe znašajo konec leta 2020 344 milijonov evrov, zaupa nam že več kot 56.000 zavarovancev, od katerih jih 2.658 vsak mesec prejema dodatno pokojnino. Letošnje potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja je zaradi zakonodajnih sprememb rahlo spremenjeno in vsebuje še dodatne informacije glede vašega pokojninskega varčevanja. 

S spoštovanjem, 

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Pokojninsko zavarovanje
  • Finančni trgi
  • Obvestila za javnost