Letos zaznamuje naša pokojninska družba pomemben mejnik, saj v tem mesecu mineva 20 let od pričetka našega poslovanja. Naša unikatna zgodba sega v leto 2001, ko nas je v partnerstvu ustanovila skupina večjih podjetji z namenom zagotoviti varnejšo prihodnost svojih zaposlenih tudi po upokojitvi. Zrasli smo v pomembno finančno ustanovo, pri kateri varčuje več kot 55.000 zaposlenih in za katere upravljamo preko 400 milijonov evrov.Ob tem jubileju se zahvaljujemo vsem, ki ste nam zaupali upravljanje vaših prihrankov. To zaupanje si bomo z vsemi močmi trudili upravičiti tudi v prihodnje.

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.              

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja