Z veseljem sporočamo, da je po izboru revije Moje finance naš zajamčeni pokojninski sklad prejel tako imenovanega finančnega oskarja - nagrado NAJ pokojninski sklad, tako za dolgoročno 15-letno, kot kratkoročno 5-letno ocenjevalno obdobje. Nagrada predstavlja potrditev naše naložbene strategije, ki je tudi v nedavnih turbulentnih časih zagotovila našim varčevalcem optimalne donose, ob istočasno nizkih stroških upravljanja.   

V izboru je sodelovalo 11 zajamčenih pokojninskih skladov, v katerih varčuje največje število članov pokojninskih načrtov v Sloveniji in skupaj predstavljajo tudi največ sredstev v upravljanju znotraj drugega pokojninskega stebra v Sloveniji. Zato smo še toliko bolj veseli nagrade NAJ zajamčeni pokojninski sklad 2022. Več o samem izboru in rezultatih v reviji Moje finance in na povezavi.    

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja