Lansko leto je bilo zelo zahtevno za upravljanje zajamčenih pokojninskih skladov, zaradi česar smo toliko bolj veseli nagrade NAJ Zajamčeni Pokojninski Sklad po izboru revije Moje finance za petletno ocenjevalno obdobje.

Nagrada predstavlja potrditev naše naložbene strategije, ki se je tudi v nedavnih turbulentnih časih dobro izkazala v praksi. V izboru je sodelovalo 11 zajamčenih pokojninskih skladov, v katerih varčuje največje število članov pokojninskih načrtov v Sloveniji in skupaj predstavljajo tudi največ sredstev v upravljanju znotraj drugega pokojninskega stebra v Sloveniji.

Pokojninska družba A, d.d.

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja