Pokojninska družba A, d.d. na podlagi 293. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ZPIZ-2 in Pravilnika o volitvah članov Odbora Skupine kritnih skladov življenjskega cikla razpisuje volitve enega člana v Odbor Skupine kritnih skladov življenjskega cikla Pokojninske družbe A, d.d.

Zainteresirani predstavniki članov se lahko z izpolnitvijo posebnega obrazca (Izjave za imenovanje v Odbor kot predstavnik članov) prijavijo v izbor, ki bo odprt do 8. 9. 2023.

Izpolnjeno in podpisano izjavo so dolžni skupaj s kratkim življenjepisom posredovati po pošti na naslov: Pokojninska družba A, d.d., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana, s pripisom »Odbor« oziroma lahko posredujejo skenirano prijavnico z življenjepisom na elektronski naslov info@pd-a.si.

Podrobnejša pravila o volitvah in pristojnostih Odbora Skupine kritnih skladov življenjskega cikla so navedeni v Pravilniku o volitvah članov Odbora Skupine kritnih skladov življenjskega cikla, ki je dostopen na povezavi.

Za podrobnejše informacije nas lahko pokličete na tel.: 01/230 77 31.


S spoštovanjem,

Uprava Pokojninske družbe A, d.d.     

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja