Le še teden dni nas loči do konference o prihodnosti pokojninskega sistema v Sloveniji. Prijave so možne le še do konca tedna.

V torek, 3.10.2023 s pričetkom ob 11. uri organizira Pokojninska družba A, d.d. konferenco katere osrednja tema bo prihodnost pokojninskega sistema v Sloveniji v luči prihajajoče pokojninske reforme. Kakšna so izhodišča pokojninske reforme za prvi in drugi steber, kakšna je ocena prihodnjih dolgoročnih javnofinančnih gibanj in kaj od reforme pričakujejo delodajalci in kaj zaposleni, je le nekaj vprašanj, na katera bomo skupaj s priznanimi strokovnjaki iskali odgovore.

Program konference:

 • (10:30) Sprejem udeležencev
 • (11:00) Karmen Dietner, predsednica uprave Pokojninske družbe A, d.d.
  Pozdravni nagovor
 • (11:10) Igor Feketija, državni sekretar Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
  Izhodišča za pripravo sprememb na področju pokojninskega in invalidskega zavarovanja

 • (11:40) prof. dr. Mitja Čok, Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta
  Vloga drugega pokojninskega stebra v Sloveniji

 • (12:00) Okrogla miza o prihodnosti pokojninskega sistema v Sloveniji na kateri bodo sodelovali: Marijan Papež (generalni direktor ZPIZa), prof. dr. Mitja Čok (redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani), Mitja Gorenšček (glavni izvršni direktor GZS za socialni dialog) in mag. Mateja Tišler (direktorica upravljanja s kadri, Ljubljanske mlekarne, d.o.o.)

Srečanje bo potekalo v hotelu MONS v Ljubljani. Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava prek spletnega obrazca, na info@pd-a.si ali 01 230 77 21. Prijave so možne do vključno petka, 29. 9. 2023. Za udeležence bo zagotovljeno brezplačno parkiranje. Srečanje bo trajalo predvidoma 1,5 ure.

S spoštovanjem,
Pokojninska družba A, d.d.

PRIJAVA

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

 • Finančnih trgov
 • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

 • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
 • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja