Na podlagi 298. člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) in v povezavi s členom 33. b Statuta Pokojninske družbe A, d.d., družba vezano na pravočasno prejeto Zahtevo za razširitev dnevnega reda 27. redne seje skupščine družbe Pokojninska družba A, d.d., ki bo potekala dne 28. 5. 2024 s pričetkom ob 13.00 uri, na sedežu družbe v poslovni stavbi EUROCENTRA v Ljubljani, Tivolska cesta 48 (V. nadstropje, sejna soba),  objavlja Dopolnjen dnevni red 27. redne seje skupščine.

Uprava Pokojninske družbe A, d.d.

 

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja