Vse člane naših pokojninskih načrtov obveščamo, da vas potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja že čaka v vašem spletnem računu v razdelku »Obvestila«.

Vsi, ki ste registrirani in uporabljate spletni račun, lahko že dostopate do svojih potrdil, vse tiste, ki tega še niste storili, pa vabimo k registraciji, s katero boste pridobili uporabniško ime in geslo za dostop do spletnega računa. V pomoč pri vstopu in registraciji v spletni račun so vam na voljo enostavna navodila na povezavi

Donosno leto 2023
Poleg potrdila o pravicah se v spletnem računu nahaja tudi pregled poslovanja pokojninske družbe in njenih pokojninskih skladov v preteklem letu. Z veseljem sporočamo, da je za nami donosno leto na finančnih trgih. Pokojninski skladi, ki jih upravlja naša družba, so dosegli dobre rezultate, ki potrjujejo trdnost našega pristopa k upravljanju premoženja. PDA - Delniški je v letu 2023 dosegel donosnost +16,06 %, PDA - Uravnoteženi +10,43 %, in PDA - Zajamčeni +4,01 %. Več o aktualnih donosih naših skladov na povezavi.  

Pokojninska družba A nadaljuje z uspešnim poslovanjem. Ob koncu leta 2023 je družba upravljala 446 milijonov evrov prihrankov, kar je rezultat zaupanja več kot 64.000 varčevalcev, od katerih 3.500 že prejema dodatno pokojnino – kar je tudi temeljni cilj varčevanja v pokojninskih skladih.

Projekcije pokojninskih prejemkov
Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja tudi letos vsebuje dodatne informacije o projekcijah pokojninskih prejemkov, ki članu prikazujejo informativno višino dodatne pokojnine pod domnevo, da bi svoje varčevanje do upokojitve nadaljeval s trenutno višino vplačil po različnih scenarijih donosa skladov. Več o predpostavkah projekcij na povezavi.

S spoštovanjem,

Pokojninska družba A, d.d.

 

NAROČITE SE NA SVEŽE NOVOSTI IZ PODROČJA:

  • Finančnih trgov
  • Pokojninskega varčevanja

Preberi vsebino

Pogosta vprašanja

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja